Gezondheidszorg aan de Costa Blanca

 

De gezondheidszorg is hier zeer goed geregeld. Voor de Nederlandse toerist maar zeker voor de overwinteraars en pensionado’s. Een enorme geruststelling dat je in je eigen taal van medische zorg verzekerd bent.

In Benidorm en omringende plaatsen zijn Nederlandse en Belgische huisartsen aanwezig. Er zijn specialisten, therapeuten en overige zorg aanbieders in dit deel van Spanje


In het ziekenhuis werken ongeveer 20 Nederlands talige artsen en verpleegkundigen. Je kunt in je eigen taal kenbaar maken wat je mankeert. Zelfs bij de receptie wordt Nederlands gesproken.

Maatschappij UVIT, van o.a. VGZ, IZA, Univé en Trias, heeft een zorg overeenkomst getekend met het ziekenhuis. Hierdoor wordt de afhandeling van jouw zorg nota's een stuk eenvoudiger. Controleer de voorwaarden van jouw ziektekostenverzekering of neem even contact met ze op voor meer informatie. .

Voor uw dier is een Nederlandse dierenarts te vinden in Albir. Clínica Veterinaria | Clínica Veterinaria Playalbir (clinicaplayalbir.com)

Wilt u met vakantie maar heeft u zorg nodig, dan kunt u via Uw verzekering een een aanvraag doen voor prima thuiszorg in Benidorm, of als u een CIZ-indicatie of PGB hebt, maar ook particuleren zorg zelf inhuren is mogelijk. 

Voor een goede zorg Thuiszorg EuroClínica kijk hier voor de mogelijkheden.

Heeft u hulp middelen nodig zoals bijvoorbeeld een rollator of  hulpmiddelen in de badkamer een douch stoel of verhoogd toilet kijk dan op de website.

Maar ook als u een dokter, tandarts of fisiotherapeut, of trombosedienst nodig heeft of andere specialisten kunt u hier terecht.

Kijk ook op:                           EuroClínica Rincon

Deze polikliniek zit vlakbij ons om de hoek ongeveer 5 minuten lopen.

 

Bij Easy Hire kunt u ook diverse hulpmiddelen huren. Zie onderstaande website.

 Mobility Scooter Hire & Wheelchair Rental Benidorm EasyHire 

 

Ook kunt u hier een kinderbedje, een kinder buggy of kinder stoel huren voor weinig geld. Maar ook e-bikes, ziekenhuisbedden (hoog laag bed), of een elektrische takel (molift), douche stoelen, en natuurlijk niet te vergeten diverse scootmobiels.

 

 


Streekbussen, landelijke bussen en internationale bussen vertrekken vanaf het busstation naast de Avenida de Generalidad Europa.
Ook is er 1 maal per uur, van 10.00 tot 23-00 uur, een lijndienst tussen Benidorm busstation en het vliegveld van Alicante, El Altet.

Kosten vanaf € 5 euro.

 

Wilt u meer informatie over de buslijnen in Benidorm kijk dan op de

prachtige website

https://ov.inbenidorm.nl/

 

 

Het tarief van taxi Alicante is vanaf € 62,-- euro enkele rit. VRAAG VOOR U INSTAPT WAT HET GAAT KOSTEN